دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به دیدگاه گروههای افراطی مبنی بر این که تنها خود را برحق میدانند، گفت: «این افراد باید از اسلام طرد شوند و نباید به عنوان مسلمان به حساب بیایند».
سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از تاریخ ششم مهرماه لغایت یازدهم مهرماه سال ۱۴۰۲ با موضوع "همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک" برگزار می شود.
مدیر و موسس مدرسه آکادمیک هند تصریح کرد: «اگر انسان به امور عبادی اهتمام داشته باشد اما از صفات و ویژگیهای انسانی برخوردار نباشد، آنگاه خواهید دید که عبادتهایش هیچ سود و فایدهای نخواهد داشت».
اندیشمند هندی تاکید کرد: ما باید بیشتر از پیش، نگران رسانه های اجتماعی باشیم، زیرا امروزه هر فردی به یک روزنامه نگار تبدیل شده و هر شهروند یک قلم دارد و برعکس بیشتر رسانه های چاپی و الکترونیک هم وارد حوزه رسانه های اجتماعی شده است. در چنین شرایطی امروزه به سواد رسانه ای نیازمندیم.
استاد دانشگاه تاکید کرد: تبلیغ، ارزش مشترک اسلام برای تعلیم آموزه های اخلاقی اسلام است، اخلاق، هسته اساسی دین است و فرد بدون اخلاقیات نمی تواند به هیچ وجه باورمند به مذهب شناخته شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر امروز دشمنان اسلام، آمریکای جهانخوار و اسرائیل غاصب و مزدوران آنها از طریق اقدامات تروریستی قصد ضربه زدن به مسلمانان و اسلام را دارند، بیانگر این واقعیت است که اسلام عظمتی جهان شمول دارد و همین امر سبب ترس آنها شده است.
شيخ شهاب الشويلی گفت: شخصیتهای اسلامی در واقع الگویی نیکو برای جامعه اسلامی هستند. اگر ما این شخصیتها را به عنوان الگو معرفی کنیم، آنگاه موفق خواهیم شد پیام خود را به طرف مقابل برسانیم. این پیام از طریق شخصیتهای دینی، اندیشهای و ادبی قابل انتقال خواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گلستان گفت: امروزه دشمنان اسلام با برنامه ریزی هایی که انجام میدهند میخواهند صبر مسلمانان را بگیرند و مسلما اگر مدارا و و صبر در بین انسانها کمرنگ شود و از بین رود، جنگ های داخلی و مذهبی و قومی رخ می دهد. این امری است که متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: این یک دستورالعمل است که باید اولاً مسلمانان با هم اتحاد داشته باشند و ثانیاً زمینه آن را فراهم نکنند که دشمنان بر انسانها نقش ولایت داشته باشند.
ایمن السید بیان کرد: در قرآن کریم همواره سخن از اینکه قلبهایمان باید با یکدیگر همراه باشد به میان آمده که طبیعتا نزدیکی قلب ها مرتبه بالاتری از وحدت است.
مدیر حوزه علمیه رسالت کابل تاکید کرد: ما باید با بسیج عمومی نسبت به تربیت عقلانی جامعه خود تلاش کنیم زیرا اگر این کار صورت نگیرد، این تفکرات تند در رفتارها و عملکردها بروز پیدا می کند و به ایجاد وحشت و خشونت منجر می شود.
عضو بیت الحکمه تونس اظهار داشت: دین اسلام پدید آمد تا صلح را میان بشریت رواج دهد و کشورها با احترام و صلح در کنار یکدیگر با وجود تمام تفاوت ها زیست داشته باشند.
استاد دانشگاه ساحل عاج اظهار داشت: برخی از مبارزات با تروریسم ریاکارانه است و در باطن شکل دیگری به خود دارد. برای مثال در پی حوادث 11 سپتامبر و حمله امریکا به عراق و افغانستان کسانی که در حوادث تروریستی دست داشتند، عراقی و یا افغانستانی نبودند بلکه از تبعه های کشورهای دیگر بودند.
امام جمعه نگین شهر اظهار داشت: اگر جهانبینی عرفانی را در جهان اسلام نهادینه کنیم، نتیجه آن همدلی و همدردی اسلامی خواهد بود و در راستای نیل به امت واحده اسلامی گام برداشتهایم.
عضو شورای شریعت اسلامی لبنان تصریح کرد: به منظور تحکیم و نهادینهسازی ارزشهای مشترک میان مسلمانان، باید از تعصبگرایی طایفهای و مذهبی اجتناب کرد؛ زیرا تعصبگرایی موجب ایجاد شکاف میان طوایف و مذاهب مختلف میشود.
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور روحانیت اظهار داشت: امروز مشکلات مسلمانان مربوط به اعتقاداتشان نیست، مشکل امروز ما، مربوط به خانواده، فضای مجازی، از بین رفتن ارزشهای اخلاقی است که چه شیعه و چه سنی از این مسائل رنج میبرند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: مسلمانان نباید در هنگام گفتوگو ارزشها را زیر پا بگذارند و حتی در مواجهه با انسان های جاهل باید همواره از خود حلم و بردباری نشان دهند، چراکه خداوند متعال به بندگانش در این زمینه تاکیدات فراوان کرده است.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: تفکرهای انحرافی و منتهی به خشونت، بر دو استوانه فقر معیشتی و فقر فرهنگی بین جوامع اسلامی استوار بوده است؛ بنابراین باید برای بالا بردن سواد و فرهنگ جامعه اسلامی کوشا باشیم.